07aug

De weg naar succes.

Holistisch coaching, massage en ademtherapie Utrecht

Ga even comfortabel in een stoel zitten en denk na over….. Zijn er ooit situaties in mijn leven geweest  waarin ik echt iets wilde bereiken, iets wat ik alleen voor mijzelf wilde doen?Waarschijnlijk wel.
Zie je hoeveel in je leven van jou afhangt.

Dus….zoek geen excuses, zoek naar kansen.

Mensen zoeken vaak niet naar kansen. Ze willen niet eens 5 minuten per dag besteden om hun eigen doelen te bereiken. Alleen hoe deze doelen uitkomen als de toewijding van 5 minuten teveel moeite is? Het is interessant dat dezelfde mensen bijvoorbeeld tijd vinden om nutteloze berichten of informatie op internet of sociale media te lezen. 
Maar hoe gaan we beginnen? Zoals altijd, als we iets willen bereiken, is het de moeite waard om te beginnen met plannen. Persoonlijke ontwikkeling moet ook worden gepland.

Tips die u moet overwegen bij het plannen van uw persoonlijke ontwikkeling

 1 Begin meteen

Doe vandaag nog iets aan je ontwikkelingsplan. Wacht niet op een betere morgen. Het kost tijd om zich te ontwikkelen en een blijvende verandering te bereiken. Verlies het niet en ga onmiddellijk verder. Wat ga je vandaag doen, je kunt het morgen verfijnen en verbeteren. Gemaakt is beter dan perfect.

 2 Kleine stappen naar geweldige effecten

Op weg naar de top moet je veel stappen overwinnen. In gedachten heb je zeker geweldige doelen om ze in kleinere elementen te verdelen. Onthoud het hoofddoel dat u wilt bereiken, maar concentreer u op kleinere stukken. Je krijgt wat je nodig hebt met een kleinere stap-methode.

 3 Leer van anderen

Je kunt je ontwikkelen door andere mensen te observeren die succes hebben geboekt op een gebied waar je ook je competenties wilt versterken. Leren van je fouten kan pijnlijk zijn. Het is niet alleen de moeite waard om naar successen te kijken, maar ook naar de mislukkingen van anderen. Als u een persoon kunt vinden die uw mentor of coach zal zijn, zal dit uw ontwikkeling vergemakkelijken. Verbreed je denkhorizon, lees veel boeken, als je geen tijd hebt om te lezen, luister naar audioboeken op weg naar je werk, wachtrij om te winkelen, abonneer je op waardevolle kanalen op youtube, de manier is veel. 

 4 Sta open voor verandering

De moderne wereld verandert duizelig. Er is geen ontkomen aan verandering. Als mensen en hun ideeën niet zouden veranderen, zouden we nog steeds in grotten leven. Je persoonlijke ontwikkelingsplan moet rekening houden met hoe je van plan bent te veranderen? Welke actie ga je ondernemen om te veranderen?

 5 Wees verantwoordelijk

U bent zelf verantwoordelijk voor uw voortgang. U bent verantwoordelijk voor wie u vandaag bent en waar u bent. Het is uw verantwoordelijkheid om acties te initiëren en stappen te ondernemen met betrekking tot uw persoonlijke ontwikkeling. Als het je niet kan schelen, kan het niemand anders schelen. Dit is jouw ontwikkeling en jij bent de maker en voogd. Je bent ook verantwoordelijk voor de resultaten die je bereikt op weg naar ontwikkeling op weg naar een beter persoon. Zoek niet naar de schuldigen, kijk in de spiegel en je zult de persoon zien die verantwoordelijk is voor succes of falen. De keuze is aan jou.

 6 Wees dankbaar en ken je waarde

Focus op wat je al hebt. Denk na over de voordelen die andere mensen zullen behalen met wat je doet. Hoe meer je groeit, deze voordelen zullen groeien. Uw persoonlijke ontwikkeling is niet alleen om u te dienen, maar ook voor anderen. Deel uw succes met anderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.