Healing

Healing is holistisch

Healing wordt vooral gebruikt in de spirituele wereld en dan in de betekenis van het helen van een verstoorde balans tussen lichaam en geest.
Om die verstoorde balans te herstellen, dienen we naar alle niveaus van een menselijk systeem te kijken: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Healing vraag dus om een holistische aanpak, waarbij holistisch afkomstig is van het Griekse woord holos wat ‘geheel’ betekent.

Naast dat we een fysiek lichaam hebben van vlees en bloed, met organen, spieren, botten en zenuwen, hebben we ook een energetisch lichaam. Een energieveld wat ervoor zorgt dat onze fysieke- en mentale processen zich kunnen voltrekken.
Alles is energie en alles is met elkaar verbonden. Zo zijn ook emoties en gedachten vormen van energie. Energie wil bewegen, maar je onderdrukt je emoties en je gedachten houden je vast in een oud verhaal. De energie is dus gestagneerd.
Healing verbetert jouw energie.

Het helpt tegen lichamelijke, geestelijke én emotionele klachten.
Een Healing maakt ruimte in je energiesysteem voor een volgende stap, een nieuwe beweging die je wilt gaan maken. Oude energie, energie van anderen en vastgezette energie (overtuigingen) kan dan worden losgelaten. Met de handen wordt de energie aangeraakt en in beweging gebracht waar dit nodig is.

In het menselijk lichaam is het energielichaam aanwezig als een aura, wat zich tot ver buiten het lichaam uitstrekt.
De energiecentrales in het lichaam, de zogenoemde chakra’s, zorgen voor een optimale werking van het energielichaam.
De verschillende chakra’s – die zich bij je staartbeen, heiligbeen, maag, hart, keel, voorhoofd en kruin bevinden – hebben allemaal hun eigen thematiek en link met je lijf.

Hoe voelt een chakra healing?

In principe is een healing rustgevend, vredig en fijn en voel je je weer helemaal ontspannen en schoon.
Een healing is normaal gesproken vooral heel fijn, maar een heling kan ook best intens en confronterend zijn.

Voor wie is healing geschikt?

Een healing is voor iedereen geschikt. Healing kan ondersteunend werken bij een herstelproces op het gebied van fysieke of mentale klachten. Ook kan healing een ondersteuning zijn in jouw bewustwordingsproces en persoonlijke groei. De volgende situaties zijn enkele voorbeelden waar een healing een positieve bijdrage kan leveren.

 • Je wil meer rust in je hoofd en in je lijf
 • Je hebt behoefte aan meer energie
 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je hebt fysieke pijnklachten
 • Je bent emotioneel (over)belast
 • Je bent herstellende van een burn-out
 • Je wil meer in contact komen met je gevoel en jezelf
 • Je bent hoog sensitief (hsp)
 • Je wil meer in je eigen kracht staan
 • Je hebt last van oververmoeidheid, spanningen of stress
 •