Meditatie en ademhaling

Meditatie, ademtherapie en reiki healing is een manier om weer in contact te komen met jezelf. Doordat je aandacht naar binnen gericht is, komt het denken tot rust. De combinatie van meditatie en ademhalingsoefeningen kan je helpen om op een krachtige manier rust en stilte te vinden. Dit helpt je om bewuster te worden van je lichaam en gaandeweg lekkerder in je vel te komen zitten. Je maakt kennis met verschillende meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen kun je mee naar huis nemen en toe passen op jouw manier en in elke situatie.
Klankschalen hebben een bijzondere helende en meditatieve werking.  De trilling die ze voortbrengen heeft een diep ontspannende werking op het zenuwstelsel, lichaamsweefsel, bloed, huid, botten enz. De prachtige zuivere klanken brengen je dichter bij jezelf.

Ben je op zoek naar rust, echt stilstaan en ontspanning? Wil je even weg van je dagelijkse drukte? Leer van deze momenten om in de drukke periodes meer bij jezelf te blijven. Door niet op tijd te onthaasten en geen tijd te nemen voor jezelf, loop je kans op een overspannen lichaam en een overprikkelde geest.

Wat kun je verwachten?
  • – het stralende hart, meditatie die je direct helpt om stress los te laten
  • – positieve gedachten en energie
  • – emotionele balans
  • – meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie
  • – diepe ontspanning!
Wat doet mediteren met je? 

Mediteren kan je veel brengen. Niet alleen helpt het je om tot rust te komen, het brengt je ook meer in balans en geeft je inzicht in wie je bent en wat je wilt. Door te mediteren leer je je gedachten te observeren: je beseft dat je niet je gedachten bènt, maar dat je gedachten hèbt. Ook ontwikkel je door meditatie meer mededogen –je wordt niet alleen milder voor jezelf, maar ook voor je medemens.

Wat betekent Reiki?

– Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: heilig, universeel, spiritueel bewustzijn.
– Het woord Ki betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie. 

Reiki is een doorgeefluik van universele energie waardoor de energie in het lichaam weer kan stromen. Kleine blokkades kunnen worden opgeheven. Reiki is bijvoorbeeld fijn bij het opschonen van vervuilde chakra’s. Reiki kan Energieblokkades in het lichaam oplossen, pijn helen, levensenergie opladen, verzachten en ondersteunen. Zowel voor fysieke als klachten van de psyche is Reiki fantastisch om te ontvangen. 
Hoe Reiki voelt is persoonlijk en voor iedereen anders. De meeste mensen ervaren lichte tintelingen in de handen, vibratie, warmte,… Aangezien iedereen een unieke creatie is, ervaart ook iedereen op zijn unieke wijze hoe de levensenergie stroom

We gaan vandaag een visualisatie doen waarbij je wordt gevraagd een emotie op te roepen.
Waarom ga je een emotie oproepen? Om er vervolgens een techniek op los te laten waardoor je in staat bent er weer afstand van te doen. Emoties die blijven zitten maken een mens namelijk ziek…
Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Trek de telefoon eruit en ga op een rustige plaats zitten of liggen. Neem een dekentje als je het wilt.

 

Voel je lichaam…
Voel in je lichaam…
Adem rustig in en uit, in je bekken…
Denk aan vandaag…
Denk aan de laatste week…
Denk aan de laatste maand… Denk aan het laatste jaar…
Denk aan je leven…
En neem een gebeurtenis in gedachten die je niet hebt kunnen verwerken, een gebeurtenis die sporen heeft achtergelaten, geestelijk of lichamelijk of allebei…
Zeg tegen jezelf: Ik wil het loslaten! Nu! Doe ik dat niet, dan blijft het mij storen in mijn functioneren als mens.
Ik wil het loslaten!
Ik wil het loslaten!
Zie voor je, dat de emotie die aan het gebeurde kleeft, verandert in kleine zwarte korreltjes. De korreltjes kunnen reizen door het lichaam.Je gaat de emotie transformeren naar iets waar je vat op krijgt. Zie de korreltje voor je. Misschien kun je zelfs voelen. Zet ze in beweging. Ze komen los van hun plek, en verplaatsen zich in de richting van de benen. Blijf bij de emotie die je een andere richting wilt geven. De getransformeerde kleine zwarte korreltjes, verplaatsen zich richting je benen. Ze stromen je benen in. Via jouw bovenbenen, knieën, kuiten, richting voeten. Door de voetzolen, helemaal naar buiten, de grond in. Voel hoe de korreltjes verlaten jouw lichaam. Helemaal, tot de laatste korreltje.
Voel je lichaam, zet je mooiste glimlach op je gezicht, bedank jezelf voor deze mooie ervaring, beweeg langzaam met je voeten, je handen, misschien wil je je even uitstrekken en als je er klaar voor bent open je je ogen en geniet van dit prettige gevoel.

Welkom terug,
Namaste.

 

Voeten worden dagelijks als slaafje gebruikt. Want veel aandacht besteden we meestal niet aan onze voeten. Jammer! 
Een voetmassage, dat is pure ontspanning. Maar je hoeft niet telkens naar het massagesalon te gaan. Je kunt je voeten gewoon zelf masseren. Door ze regelmatig te masseren ontstaat een betere doorbloeding, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor kan ieder orgaan in je lijf optimaal gaan functioneren. En voel jij je dus fitter.Met deze oefening geef je jezelf een stevige verwenbeurt. 

EXTRA OEFENING: DOE HET MET EEN TENNISBAL
  1. Doe je schoenen en sokken uit en ga op een mat staan en plaats een tennisbal onder de boog van je voet. Als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren, zorg er dan voor dat je een muur of stoel in de buurt hebt om je aan vast te houden.
  2. Plaats zachtjes je lichaamsgewicht op de tennisbal.
  3. Open en sluit traag je voet over de bal, door je tenen naar beneden en naar boven te krullen. Herhaal vijf keer.
  4. Rol de tennisbal naar een ander deel van de voetholte. Zet er zoveel gewicht op als je kunt verdragen (het gaat er niet om dat je zo hard mogelijk drukt. Zet zo veel of zo weinig druk als voor jou goed voelt) en houd een paar seconden aan. Herhaal dit voor de hele voet.