Ontspanning

Volledige ontspanning voor je lichaam en geest.

Ontspanning zorgt voor ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Vanuit ontspanning kan je lichaam herstellen. Je immuunsysteem gaat aan de slag. Ook zorgt minder stress ervoor dat je vitaler en fitter bent. Allemaal positieve redenen om ontspanning in te bouwen in je leven. Maar hoe doe je dat? 

Door middel van ademhaling, meditatie en massage zorg je voor ontspanning.

Onderstaande meditatieoefening kan je helpen om meer rust en ontspanning te ervaren. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen, zelfs als het in het begin moeilijk lijkt. Met de tijd zal het steeds gemakkelijker worden en zul je de voordelen ervan gaan merken. Veel succes en geniet van je meditatie!

1. Zoek een rustige en comfortabele plek waar je ongestoord kunt zitten of liggen.
2. Sluit je ogen en begin met bewust ademhalen. Adem diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Focus op je ademhaling en probeer je gedachten te laten voorbijgaan.
3. Breng je aandacht naar je lichaam en voel hoe het aanvoelt. Begin bij je tenen en werk langzaam omhoog naar je hoofd. Merk eventuele spanningen of ongemakken op en probeer ze los te laten.
4. Richt je aandacht op je ademhaling en probeer je bewust te worden van elke inademing en uitademing. Voel hoe de lucht je lichaam binnenkomt en weer verlaat.
5. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, breng dan vriendelijk je aandacht terug naar je ademhaling. Het is normaal dat je gedachten afdwalen, maar probeer er niet in mee te gaan en keer steeds terug naar je ademhaling.
6. Blijf zo zitten of liggen en adem rustig door voor een paar minuten, of zo lang als je wilt.
7. Wanneer je klaar bent, open langzaam je ogen en neem even de tijd om te voelen hoe je je nu voelt.

Durf te kiezen

Pas als je het oude achter je durft te laten en klaar bent voor de nieuwe situatie, kun je veranderen. Zolang jij nog in de oude situatie blijft hangen zal er niks veranderen. Durf dus te kiezen voor die toekomst zonder bijvoorbeeld je baan, maar kijk welke nieuwe banen er op je pad komen.
Ik heb een oefening voor je die je hierbij kan helpen. En misschien is dit voor jou nou nét de stimulans die je nodig hebt om een beslissing te nemen die je al heel lang uitstelt.

VERBINDEN MET DE AARDE/EMBRACE EARTH ARRANGEMENT
VERBINDEN MET DE AARDE/EMBRACE EARTH ARRANGEMENT