16nov

Werkgever, uw werknemer heeft u nodig, meer dan ooit!

 

Bedrijfsmassage Utrecht

Corona heeft de wereld op zijn kop gezet. Wat in maart begon als iets tijdelijks lijkt steeds structurelere vormen aan te nemen, “Werk zoveel mogelijk thuis” was de oproep van het OMT en Nederland gaf daar massaal gehoor aan. Maar thuis werken is niet even dat ene verslag afmaken of nog even wat voor morgen voorbereiden. Nee, thuiswerken is minimaal 8 uur per dag achter een vaak provisorische werkplek zitten. De eerste periode houdt een lichaam dat nog prima vol, maar hoe langer je met opgetrokken schouders achter je laptop zit, hoe meer je van je lichaam vraagt en hoe harder je lichaam moet werken om na werktijd nog te herstellen. Inmiddels duurt Corona langer en langer en is er nog geen concreet zicht op een einddatum. Wanneer kunnen we weer terug naar het “oude” en kunnen we dat eigenlijk ooit wel nog wel?

Minder vaak gezellig met vrienden afspreken, even een bioscoopje pakken of even lekker borrelen in de kroeg. Zelfs vaste waarden als Sinterklaas en Kerst kennen een ander karakter en kunnen we waarschijnlijk niet vieren zoals vorig jaar. Geen vuurwerk afsteken, niet op wintersport en ook de zomervakantie kunnen we beter nog maar niet boeken.

Ook uw werknemers worden er moedeloos van en de uitzichtloosheid levert stress op. Waar uw medewerkers vroeger makkelijk konden bijtanken na werktijd zitten ze nu ’s-avonds uitgeblust op de bank en drinken misschien net even een glaasje meer dan vroeger. Ze maken zich zorgen over hun gezondheid, over hun familie, over hun baan. Naast dat ze door een slechte werkhouding last hebben van hun lijf komt ook de stress er nog eens bovenop wat de situatie alleen maar verergert

Ik ben een holistisch life style coach en masseuse, in mijn praktijk merk ik zelf ook een omslag. Cliënten kwamen voor de zomer voornamelijk met fysieke klachten bij mij langs, maar steeds vaker hebben ze ook mentale klachten. Ze zijn somberder, soms zelf depressief en zien de toekomst niet meer rooskleurig in.

Ik hoop, beste werkgevers dat u voldoende tijd en aandacht aan uw werknemers wilt blijven geven in deze tijd.  Als masseur ervaar ik dat mensen zelfs na een half uurtje als herboren naar buiten gaan. Even geen TEAMS, even geen kinderen om je heen die om je aandacht vragen onder werktijd. Even “uit je hoofd” en alle prikkels uit. Massages hebben ontzettend veel voordelen voor uw werknemer en zorgen ervoor dat uw werknemers zich door deze tijd heen kunnen werken.  Er zijn dit jaar waarschijnlijk geen personeelsuitjes, geen kerstborrels en misschien is er daarom dit jaar nog wat budget over voor uw werknemer? Geef ze dit jaar extra ontspanning als cadeau. Alle masseurs van Nederland staan voor uw werknemers- en voor u- klaar.

 

Ik wens u alvast een gezonde en gezellige decembermaand toe!