Workshop

 Adem & Meditatie Cursus

Vanaf 29 februari tot 11 juli – 10 lessen ontspanning.
(Data: 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 16 mei, 30 mei, 13 juni,
4 juli, 11 juli)

Geheel zen de zomer in, perfect in balans, diepe rust, ontspanning en energie door de kracht van meditaties en ademhalingsoefeningen. Kortom ontspannen de deur uit…

In de hectische wereld van vandaag ervaren velen van ons stress en druk. Maar wist je dat de manier waarop je ademt direct invloed heeft op je mentale en fysieke welzijn? Wanneer je je gestresst voelt, is je ademhaling vaak hoog in de borst, snel en onrustig. 
Door je ademhaling hoog en snel te maken, activeer je juist het sympathische gedeelte van je zenuwstelsel. Dit is je stress-systeem en wordt bijvoorbeeld actief wanneer je je in een levensbedreigende situatie bevindt. Door je bewust te worden van je ademhaling en de ademhaling vervolgens te kalmeren, activeer je ontspanning en rust in je lijf.
Het is tijd om dit te veranderen en je ware kracht te herontdekken!
Meditatie en adem is een manier om weer in contact te komen met jezelf. Doordat je aandacht naar binnen gericht is, komt het denken tot rust. De combinatie van meditatie en ademhalingsoefeningen kan je helpen om op een krachtige manier rust en stilte te vinden. Dit helpt je om bewuster te worden van je lichaam en gaandeweg lekkerder in je vel te komen zitten. Je maakt kennis met verschillende meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen kun je mee naar huis nemen en toe passen op jouw manier en in elke situatie.

Mediteren voor beginners kan soms best lastig zijn. Mediteren is in het begin moeilijk, omdat we niet gewend zijn om stil te zitten en niks te doen. Dit voelt vreemd, onwennig en oncomfortabel in het begin.
Je gedachten gaan alle kanten op, je vraagt je af wat je aan het doen bent, of je het wel goed doet en waarom je dit eigenlijk aan het doen bent.
Beginnen met mediteren is daarom tegelijkertijd heel simpel, en heel lastig. De oefening zelf is namelijk vaak heel simpel, maar in de praktijk is het vaak lastig genoeg om het uit te voeren en vol te houden.

Een ademhalingsoefening en meditatie kan je hoofd en je lijf helpen te ontspannen, helpen bij het bereiken van rust, vertrouwen en zelfkennis. Door regelmatig te mediteren en bewust te ademen, kun je je geest kalmeren, stress verminderen en een dieper begrip van jezelf ontwikkelen.

HET RESULTAAT

 • Toename levensenergie en vitaliteit
 • Fysieke en mentale ontspanning (verlaagt je bloeddruk)
  Beter slapen 
 • Emotionele stabiliteit
 • Balans tussen lichaam en geest 
 • Positivere levenshouding
 • Herkenen en bevrijden van oude patronen
 •  
 •  
 • Iedere sessie komt er een andere ademhalings- en meditatietechniek aanbod zodat je na verloop van tijd gaat voelen welke technieken bij jou heel goed pasen, jij prettig vindt en wat bij jou het beste werkt. Zo gun je jezelf (rust)moment waarbij je je fysiek en geestelijk weer helemaal kunt opladen.
 •  
 • Wat:   Meditatie & Adem Cursus
 • Data: 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 4 juli, 11 juli
 • Tijd: 20:00 – 21:30 uur
 • Deelnemers:  maximaal 10 personen
 • Kosten:€ 15,80 pp per les of betaal je €135 voor 10 lessen koop hier
 • Voor wie: Voor iedereen vanaf 14 jaar.
  Ben je hartpatiënt (bv pacemaker) of heb je een hoge bloeddruk, geef dit altijd wel even door aan de coach zodat hiermee rekening gehouden kan worden ivm de verschillende ademtechnieken.

Adem & Koude Workshop

Wil jij leren hoe je met de juiste focus en ademhaling minutenlang je ontspanning kunt vinden in ons ijsbad? Geef je dan op voor de Adem & Koude Workshop.
Ieder mens heeft wel eens te maken met tegenslagen of lastige situaties. Dit soort situaties zijn helaas niet altijd te voorkomen en daarom is het belangrijk dat je over mentale veerkracht beschikt. Mentale veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Mensen met een hoge veerkracht zijn optimistisch en hebben het vermogen om problemen te relativeren door ze in een breder perspectief te zetten. Adem & Koude Training kan helpen om je mentale veerkracht te boosten.

Wie hebben er juist baat bij koude training?
– Mensen die overmatige stress willen verminderen

– Mensen die hun aandacht en focus willen verbeteren
– Mensen met depressieveklachten
– Mensen met angstklachten
– En natuurlijk voor iedereen die zijn/haar grenzen wil verleggen

Wat zijn dan de voordelen van kou en waarom zou JIJ uit je comfortzone komen?

Het is bewezen dat koude training:
– je immuunsysteem versterkt
– de werking en de flexibiliteit van je zenuwstelsel verbetert
– je lichaam beter leert schakelen tussen inspanning en ontspanning
– je lichaam ontzuurt en ontstekingen remt
– voor meer mentale kracht en optimale focus zorgt
– zorgt voor betere lymfedrainage
– zorgt voor betere doorbloeding van je huid
– ervoor zorgt dat je beter in contact kunt komen met jezelf
– je mindset traint en je zelfvertrouwen een boost geeft
– je een gave kick en energy boost geeft

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

• Ademhalingssessie
• Lichaamsbeweging/activatie, opwarming van binnenuit
• Coaching in mindset en verbinding tussen lichaam en geest
• IJsbad

 • Wat: Adem & Koude  Workshop
 • Data:  10 februari 2024 en 17 februari 2024
 • Tijd: 10:00 – 13:00 uur
 • Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 10 personen
 • Kosten:€ 50,80 koop hier
 
 

Innerlijk kind workshop

In een Innerlijk-kind sessie maak je bewust contact met jouw innerlijke kind en ga je het verwonde kind helen en in je hart sluiten.
Je kunt je vast wel een pasgeboren baby voorstellen. Een klein mensje/jongen dat nog helemaal puur, oorspronkelijk, zuiver, natuurlijk, speels en helder is. Ook wel het natuurlijke of oorspronkelijke kind genoemd.
Jij als natuurlijk kind, groeit op in een gezin of andere omgeving waar je een opvoeding krijgt die erop gericht is jou te leren hoe je je moet gedragen zoals in dat gezin en omgeving gewenst is. Ouders, leraren en de maatschappij, allemaal doen ze hun best om ervoor te zorgen dat jij als kind gaat passen in hoe zij vinden dat jij behoort te zijn. Maar geen enkele ouder of verzorger kan de specifieke behoeften van het zo kwetsbare kind totaal vervullen. Je ouders hebben in hun verleden immers ook bepaalde ervaringen opgedaan, die zij onbewust weer doorgeven. Ongetwijfeld hebben ze het beste van zichzelf aan jou gegeven.  Alleen was dit ook het beste voor jou?

Als volwassene kun je leren om verantwoordelijkheid te nemen voor dit innerlijke kind. Je bent immers volwassen en kunt nu zelf beslissingen nemen en besluiten hoe jij wilt leven en wat jij wel of niet wilt.
We gaan echt terug naar jouw basis en mogelijk ook nog van daarvoor.
Met mijn hulp ga je naar een ontspannen staat van zijn, ga je een innerlijk dialoog aan tussen je ‘volwassen zelf’ en je ‘Innerlijk Kind’ in jezelf.
We gaan terug naar jouw jeugd, geboorte moment of zelfs de tijd voor dat je geboren werd.
We gaan je innerlijke kind erkenning geven-dat is de kracht van healing! Ze wil gezien en gehoord worden door jou.
De intentie is van deze workshop is dat je je eigen innerlijke kind gaat zien en naar haar gaat luisteren. Wat is zij/hij nodig van jou?

Deze methode helpt je enorm bij bewust worden en loslaten van belemmerende overtuigingen. Het is dus niet de bedoeling dat je in het verleden blijft
hangen, maar juist dat het je vrij maakt om open te staan voor iedere nieuwe ervaring in je huidige leven NU.

We werken uitsluitend met kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en inzicht.

Ongeveer 3 uur-  €50,80 per deelnemer Koop hier

Max.10 personen
Deze workshop wordt verzorgd voor groepen vanaf 6 deelnemers.

Data:
20 januari 2024  – 10:00

Adem & Klank

In deze 2 uur durende workshop breng ik je tot een diep niveau van ontspanning door de combinatie van ademwerk en klankschalen. We beginnen met een intentie daarna de verbonden ademhaling, waarin je de kracht van je eigen ademhaling ontdekt. Vervolgens mag je helemaal ontspannen tijdens een helende klankschalensessie waarbij je een diep niveau van ontspanning zult ervaren.
is een hele krachtige techniek waarbij je de pauzes tussen de in -en uitademing loslaat. Op die manier komt er een stroom op gang in je lichaam waarbij je onbewuste blokkades kunt tegenkomen die door deze zuurstofstroom worden losgetrild en meegenomen. Een verbonden ademsessie heeft effect op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Wanneer je doorademt terwijl je een blokkade tegenkomt zal deze je vervolgens niet meer in de weg zitten. Zo adem je vrijer en dieper en zul je ervaren dat je op een dieper niveau verbinding maakt met jezelf.
De klankschalen hebben een bijzondere klank en de vibratie werkt diep door op zowel het fysieke, mentale en emotionele niveau. Je lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. De trilling van de klanken duwen tegen blokkades aan die in je lichaam aanwezig zijn. Daardoor verdwijnen blokkades, gaat je energie weer stromen en wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam aangesproken. Door de combinatie van de ademtechniek en de klankschalen zul je tot een extra diepe meditatieve ontspanning komen.

Kledingadvies:
Doe loszittende, gemakkelijke kleding aan waarin je lekker kunt ademen.
Neem iets warms mee, zoals een extra vest en dikke sokken, want tijdens de ademsessie kun je temperatuurwisselingen ervaren.
Draag tijdens de sessie geen knellende sieraden en/of horloge.

 • Wat: Adem & Klank  Workshop
 • Data:  22 februari 2024
 • Tijd: 19:30 – 21:30 uur
 • Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 10 personen
 • Kosten:€ 30,80 koop hier
 

7 bijeenkomsten Workshop voor vrouwen – Dicht bij Jezelf

Tijd voor jezelf!

Wat is vrouwelijke energie? Wat zijn chakra’s? Hoe kun je ze voelen? Hoe kun je onbalans in chakra’s vaststellen en behandelen? En nog veel meer!

Er is nauwelijks meer tijd voor verstilling. Voor rust. Voor échte verbinding. De wereld is uit balans, overheerst de mannelijke energie van doorzetten, presteren, ambitie, succes, doelen stellen, geven en vechten. Met deze kenmerken op zichzelf is niks mis. Maar het is te veel.
Voor veel vrouwen is het een belangrijk moment voor rust en te focussen op fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Een belangrijk moment voor jezelf, om even los te komen van dagelijkse beslommeringen, werk, gezin en alle verantwoordelijkheden waar je als moderne vrouw mee te maken hebt.
Wat heb je nodig om vanuit de verbinding met jouw vrouwelijke kracht aanwezig te zijn in je werk, als partner, vriendin of moeder?

De wereld heeft meer vrouwelijke energie van zachtheid, warmte, flow, ontvangen, intuïtie, creativiteit en overgave nodig. Door met andere vrouwen samen te komen, rituelen uit te voeren en ons volledig over te geven aan onze vrouwelijke energie creëren we meer balans tussen Yin en Yang, tussen feminine en masculine.

Stel je eens voor dat je vol zelfvertrouwen in het leven staat, je je heerlijk gecentreerd en geaard voelt en je bruist van energie. Dat is wat je voelt en ervaart als je chakra’s in balans zijn.Het lichaam beschikt over 7 chakra’s, plus nog een aantal dat zich in de aura bevindt.
Chakra’s worden afgebeeld als harmonieus draaiende wielen. De levenskracht in onszelf bestendigt de beweging van elke chakra.
In onze huidige tijd van leven zijn de chakra’s van veel mensen geblokkeerd, overactief of inactief wat kan leiden tot verwarring, onrust, stress, depressie, vermoeidheid en een gevoel van uit balans zijn. Er zijn bijna geen mensen die alle chakra’s helemaal op volle kracht laten functioneren. Omdat de energiehuishouding verbonden is met het functioneren van alle spieren en organen zijn de effecten van meditatie ook zo veelzijdig. De chakra’s hebben zo zelfs een hele grote invloed op je hormonale huishouding en emoties. Dit is ook de reden dat werken met chakra’s vooral erg goed kan helpen tegen stress, depressieve klachten en een gebrek aan energie.

Deze zevendaagse workshop bestat uit een mix van een aantal van deze elementen: 

– Meditatie en visualisatie bjv. zelfliefdemeditatie, wandelmeditatie, chakra’s
– Rituelen bjv. vrouwenritueel
– Gesprekken thema’s bjv. acceptatie, dankbaarheid, emoties, chakra’s
– Adem, aandacht, affirmatie
– Schrijfoefeningen bjv. intuitef schrijven
– Creatieve activiteiten  bjv. intuïtief schilderen, neurographica, moodboard etc…
– Yin Yoga houdingen en oefeningen
– Gezellig samenzijn met iets lekkers en thee

Ben jij een vrouw met teveel mannelijke energie? Wil je en meer in je zachte vrouwelijke energie komen? Schrijf je nu in!

Alle vrouwen vanaf 18 jaar zijn welkom.
Je bent welkom zoals je bent, met alles wat er is. 

 • Wat: 7 bijeenkomsten Workshop – Dicht bij Jezelf
 • Data:  7 dagen verspreid over periode van 1 februari tot met 25 april 2024
 • 1 februari, 15 februari, 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april, 
 • Tijd: 10:00 – 13:00 uur
 • Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 10 personen
 • Kosten:€ 350,00 koop hier VOL

Workshop Leren Masseren (op aanvraag)

Leer een goede, ontspannende massage te geven!

Wil je samen met je partner, vriend of vriendin leren om een prettige massage te geven? In de 3 uur durende massage workshop oefen je op elkaar, zonder andere cursisten. Je leert elkaar contactvol masseren  met diverse technieken en vanuit zo’n houding dat je niet moe wordt. Je kunt kiezen voor massage op de massagetafel of op een comfortabel matje op de grond. Je leert massagetechnieken die eenvoudig toe te passen zijn en veel effect hebben. Er is ruimte voor persoonlijk advies en vragen.
Je hebt geen massage ervaring nodig.

Met z’n tweeën zonder andere cursisten op eigen datum en tijd naar keuze.

Kosten: 250 euro per paar inc. koffie, thee een massagehandeling en een flesje massageolie.

Duo (partners) massage workshop in Utrecht

Aanmelden, klik hier

Vrouwencirkel 

Er is nauwelijks meer tijd voor verstilling. Voor rust. Voor échte verbinding. De wereld is uit balans, overheerst de mannelijke energie van doorzetten, presteren, ambitie, succes, doelen stellen, geven en vechten. Met deze kenmerken op zichzelf is niks mis. Maar het is te veel.
Voor veel vrouwen is het een belangrijk moment voor rust en te focussen op fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Een belangrijk moment voor jezelf, om even los te komen van dagelijkse beslommeringen, werk, gezin en alle verantwoordelijkheden waar je als moderne vrouw mee te maken hebt.
Wat heb je nodig om vanuit de verbinding met jouw vrouwelijke kracht aanwezig te zijn in je werk, als partner, vriendin of moeder?

De wereld heeft meer vrouwelijke energie van zachtheid, warmte, flow, ontvangen, intuïtie, creativiteit en overgave nodig. Door met andere vrouwen samen te komen, rituelen uit te voeren en ons volledig over te geven aan onze vrouwelijke energie creëren we meer balans tussen Yin en Yang, tussen feminine en masculine.

Tijdens de vrouwencirkel is er ruimte om uit je hoofd te komen en terug te zakken in jouw mooie lichaam. 
Weer terug te komen bij jezelf, jouw essentie, jouw basis.
Een vrouwencirkel bied je de gelegenheid om je volledig kwetsbaar op te stellen. Om op jezelf en anderen te reflecteren en daarvan te leren. 
Je bent niet de enige die zich kwetsbaar opstelt, de ander doet dat ook. Daardoor kun je je nauw verbonden voelen met vrouwen die je misschien nog nooit eerder hebt ontmoet.
De cirkel is gebouwd op liefde, vertrouwen en oordeelloosheid.
Je voelt je minder alleen in het dealen met de uitdagingen van het leven en wordt geïnspireerd door hoe de andere vrouwen hiermee omgaan. Zelfs buiten tijden van de vrouwencirkel blijft de energie van de vrouwen om je heen voelbaar. Je voelt je krachtiger en gesteund.

𝗘𝗲𝗻 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻𝗰𝗶𝗿𝗸𝗲𝗹 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝘂𝗶𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗶𝘅 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻𝘁𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻:

– Meditatie en visualisatie bjv. zelfliefdemeditatie, wandelmeditatie
– Rituelen bjv. vrouwenritueel
– Gesprekken thema’s bjv. acceptatie, dankbaarheid, emoties, chakra’s
– Adem, aandacht, affirmatie
– Schrijfoefeningen bjv. intuitef schrijven
– Creatieve activiteiten  bjv. intuïtief schilderen, neurographica, moodboard etc…
– Yin Yoga houdingen en oefeningen
– Gezellig samenzijn met iets lekkers en thee

Alle vrouwen vanaf 18 jaar zijn welkom.
Je bent welkom zoals je bent, met alles wat er is.

 • Wat: Vrouwencirkel (1 x per maand)
 • Data: 
 • Tijd: 10:00 – 13:00 uur
 • Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8 personen
 • Kosten:€ 35,80 
Kruidenolie maken met Elan D'or
Altijd al meer willen weten over het maken van traditionele kruidenolie?

Ik kan je dat leren!
Er bestaan allerlei soorten kruidenolie die worden gebruikt om de huid te behandelen, wonden te genezen of de spieren op te warmen.

Ayurveda is een meer dan 5000 jaar oude geneeskunst uit India. Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. Ayurveda is dus de kennis van het leven.
Het doel van Ayuveda is het creëren van balans  in lichaam en geest, waardoor ziekten en ongemakken voorkomen en genezen kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden zoals yoga, meditatie, kruiden, voeding, lichaamswerk en zelf massage met holistische oliën.
In de Ayurveda zijn kruidenoliën volkomen natuurlijk en het grootste deel wordt toegepast als massageoliën maar ook voor het koken.
Oliemassage helpt om toxinen in het lichaamsweefsel los te maken en af te voeren. Ze stimuleert de huidfuncties en versterkt de regeneratie van lichaamsweefsels en het immuunsysteem
Één van de belangrijkste manieren om je lichaam gezond te houden, is het insmeren van je lichaam met warme olie.

In deze workshop leer je hoe je de kruiden praktisch kunt toepassen en hoe je zelf een persoonlijke kruidenolie voor de huid kunt samenstellen. 

De workshop duurt ruim 3,5 uur.  De kosten zijn €70  per persoon. Je krijgt een werkboek mee naar huis en er is tussendoor koffie of (kruiden)thee en iets lekkers.
Uiteraard neem je je zelfgemaakte product mee naar huis.

Breng een vriendin, zus, buurvrouw, collega, … mee, kom samen de ‘sfeer’ opsnuiven en maak er een gezellige middag uit van.
Aanmelden hier
Moeder in balans workshop Elan D'or. Als moeder moet je heel wat ballen in de lucht zien te houden. Dat betekent dat goed zorgen voor jezelf heel belangrijk is. Als je te weinig tijd neemt voor jezelf, dan is het moeilijk om die balans te houden.
Als moeder moet je heel wat ballen in de lucht zien te houden.
Dat betekent dat goed zorgen voor jezelf heel belangrijk is.
Als je te weinig tijd neemt voor jezelf, dan is het moeilijk om die balans te houden.
 
Herken jij dit? Je bent een drukke moeder en je:
– Voelt je vaak moe, uitgeblust, gehaast, opgejaagd en gestrest.
– Wilt meer tijd voor jezelf maar je weet niet goed hoe.
– Piekert regelmatig en voelt je vaak schuldig als je voor jezelf kiest.
– Vertoont vaker dan je lief is, ontploffingsgevaar.
– Mist verbinding met je partner. In plaats daarvan is er vaak irritatie en gedoe.
– Laat je te vaak leiden door alles wat ‘moet’ en ‘hoort’ en niet door wat je zelf wilt.
– Cijfert jezelf regelmatig weg voor anderen: je kinderen, je werk, je partner.
– Geniet veel te weinig van je gezin en alle andere leuke dingen in je leven.
 
Wat zijn de thema’s van de Moeder in balans workshop?
• Invloed van stress op jouw gezin
• Ontspanningsoefeningen/ademhaling
• Wie ben IK en wat wil IK
• Gestapeld anker, loslaten, reflectie en Jouw strategie
• Visualisatie “mijn ideale toekomst”
• Tips voor ontspanning en en meer energie 
 
Het is voor moeders die op een leuke praktische manier aan de slag willen gaan met zichzelf, met bewustwording.
Met thema’s die je bewustzijn vergroten om als mens en moeder meer in balans te komen.
Of anders gezegd, om in lijn te komen met wie jij werkelijk bent.
Als jij balans voelt in jezelf, dan sta je in je kracht en kun je met meer geduld omgaan met de uitdagingen die op je pad komen met je kind en je partner.
De workshop vindt buiten plaats (in Utrecht Dichterswijk) met een lekker bakje koffie/thee, fris en iets lekkers.
Als je vragen hebt of je je wilt inschrijven stuur een mail
 
Kosten: 39,95 euro

Workshop Uit je Hoofd naar  je Hart
Hervind je evenwicht tussen geest, emoties en lichaam.

Vind je het lastig om keuzes te maken? Deze oefening helpt je hierbij kan helpen. Verbinding met aarden energie
RUST 
VERBINDING
KRACHT

Heb je weleens last van stress, hoge werkdruk, een druk (gezins)leven, maak je je zorgen, pieker je of zit je soms in een dip? Wil je meer ontspanning, zelfverzekerder worden, authentieker worden, geloven in jezelf, leven in het moment?

Bewuster leven: bewust van je oordelen, van je overtuigingen, van je belemmerende gedachten. De ruimte nemen om te voelen, om te zijn wie je bent, om vrij door het leven te gaan. De dingen doen, die bij jou passen. Niet die moeten, maar die jij wilt! Ervaren dat het leven goed is, dat ontspanning, vrede, rust en happiness ook voor jou weggelegd zijn.
In deze workshop maak je de reis van je hoofd naar je hart. Je laat de identificatie met je gedachten en emoties los, waardoor je meer in verbinding komt met je innerlijke kern en intuïtie.

Het resultaat:
innerlijke rust 
minder stress
beter nachtrust
meer levenslust 
krachtiger in het leven staat
meer zelfliefde en zelfacceptatie

Zeg NU  JA tegen je HART ; zeg JA tegen jezelf en ga voor de relatie met jezelf vanuit rust, aandacht en ontspanning.

Door met kleine groepen te werken, richt ik me op kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Wil je er zeker bij zijn, reageer dan vanuit je hart, want VOL=VOL !!

Wil je graag inschrijven voor deze workshop? Klik hier