06okt

De magie van klankschalen

Holistisch coaching, ademwerk, massage en healing in Utrecht. We kijken samen welke behandeling het beste bij jou past. Ik bied een combinatie van coaching, ademwerk, massage en healing aan en ik geloof dat het belangrijk is om te vinden wat het beste voor jou werkt. Door samen te werken kunnen we jouw behoeften en doelen bespreken en een behandeling creëren die het beste bij jou past. Mijn doel is om je te ondersteunen en te begeleiden op jouw reis naar welzijn, geluk en ontspanning. Laten we samen ontdekken welke behandelingen en technieken het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Een klankschaal komt oorspronkelijk uit het Himalayagebied, of nog preciezer: uit Tibet. In Tibet krijgt een monnik een klankschaal als hij het klooster ingaat. Deze schaal is van oorsprong uit zeven metalen samengesteld. Elk metaal correspondeert met een planeet. De klankschaal wordt gebruikt als spiritueel instrument maar het is ook een etensschaal. In het westen bestaan er klankschaalbehandelaars die door middel van klankschalen een probleem bij een cliënt kunnen verhelpen. Tegenwoordig komen weinig klankschalen uit Tibet. Ook in India en Nepal is de klankschaal van oudsher ingezet.

Je lichaam bestaat voor circa 70% uit water. Door het aanslaan van klankschalen die trilling geven, wordt het water in je in beweging gezet. Net als wanneer je een steentje in het water gooit en er golfjes ontstaan. Je ontspant. Hierdoor kun je stress en andere blokkades los laten.
Het spelen van een klankschaal produceert een rijke verscheidenheid aan harmonischen en boventonen. Deze tonen induceren alfagolven in de hersenen, waardoor ze onmiddellijk ontspannen en kalm zijn. Onze normale wakende hersenstaat produceert bètagolven. In alfagolf wordt het denken vertraagd en als je lang genoeg op het geluid focust, kun je gemakkelijker een meditatieve staat binnengaan. Zodra je geest zich in deze zeer ontspannen alpha-golftoestand bevindt, kan het lichaam genezing ontvangen via de frequenties, terwijl het geluid reist waar het nodig is in het lichaam.
Een klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten, of ‘druk in je hoofd’ zijn. Ook komen er vaak emoties los of worden er herinneringen opgeroepen. 

Een klankschalenbehandeling is een geweldige ondersteuning om je energie op pijl te houden. Kinderen reageren zeer open op klankschalen er vindt vrijwel direct rust en concentratie plaats. Ook in de zorgsector voor gehandicapten, jeugd – of ouderenzorg is het zeer werkzaam. Een grote verlichting geeft het als de klankschalen ingezet worden bij artrose en reuma.

Klankschalenmassage:

De Klankschalenbehandeling kan over de kleding heen gegeven worden. Uiteraard lig je heerlijk ontspannen op de zachte massagetafel. Er wordt met de schalen langs het lichaam gewerkt en op verschillende chakrapunten gezet, bijvoorbeeld op de onderrug of tussen de schouderbladen. Maar ook gebruik ik de oceandrum, rainstick, koshi’s, energy chimes en meer natuurgeluiden voor een diepe ontspanning. Voor hooggevoelige personen is het ook fijn om de schaal bij de voeten te houden om beter te gronden.
Er kan ook een combinatie van klankschalen en massage met olie gegeven worden.
Ik begin de massage met klankschalen om zo in een diepe ontspanning te komen. Zeker als je erg druk in je hoofd bent en moeite hebt om te ontspannen is dit een prettige manier om “weg te zakken”.
Daarna worden achterzijde en voorzijde van het lichaam met olie gemasseerd. Daar waar blokkades of pijnpunten zitten kan ik de schaal extra gebruiken om dieper in te werken. Ik sluit de behandeling weer af met de klankschalen.

Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten en na de behandeling veel water te drinken.

Wil je een afspraak maken?
Een mooie kadobon voor een klankmassage of een groep klankmeditatie is ook te verkrijgen.
Neem contact op