Waarom is magnesium belangrijk voor je lichaam?

Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren. In periodes van stress, lichamelijk of geestelijk, gebruikt het lichaam extra magnesium om deze periode door te komen. Stress doet dus een groot beroep op de magnesiumvoorraad. Hoge lichamelijke activiteit is ook stress. Bijvoorbeeld sporten of ‘niet op de bank kunnen zitten, altijd wat moeten doen’. Magnesium wordt daarom ook wel het ‘antistress mineraal’ genoemd.
Een te veel aan magnesium komt niet zo gauw voor, zelfs als je veel extra magnesium slikt. Een tekort aan magnesium kan ontstaan bij een eenzijdig dieet.

 Magnesium verlicht en ontspant bij:
 – stress
 – reumatische aandoeningen en artrose
– spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
– vermoeidheid en slapeloosheid
– huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers

Mogelijke symptomen bij magnesiumtekort zijn: 
– algehele lusteloosheid of vermoeidheid
– spierkrampen
– hartritmestoornissen in extreme gevallen
– koude handen/voeten
– veel plassen, vooral ’s nachts
– slapeloosheid

Magnesium zit in brood en graanproducten, groente, noten, zaden, melk en melkproducten, cacao, bananen, ananas en vlees. 
Je zou denken dat je dan geen tekort zou hebben. Toch blijkt een grote hoeveelheid van de mensen niet voldoende magnesium binnen te krijgen. De oorzaak hiervan kan liggen in een hoge inname van calcium, de lage voedingswaarde van ons voedsel, maar ook de (onbewuste) stress van het snelle, drukke en gehaaste leven. Weinig mensen zijn in staat hun lichaam voldoende rust te geven na een lange werkdag. Inmiddels zijn we zo gewend aan stress, het hoort erbij. Wellicht moet een extra inname van magnesium er dan ook bij horen.

Massage met magnesiumolie.

Dubbele ontspanning voor je huid, geest en spieren!

De magnesiummassage wordt uitgevoerd met Zechsal magnesiumolie, waardoor de massage een dubbel effect creëert. Naast de ontspanning die ontstaat door het masseren, wordt magnesium door de huid (transdermaal) snel en effectief opgenomen.

De producten van Zechsal zijn puur natuur.
De inzet van Zechsal bij (sport)massage verhoogt de intensiteit én het effect van de behandeling:
Zechsal ontspant: Het lichaamseigen magnesium van Zechsal komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief, wat een diepe ontspanning geeft.
Zechsal herstelt: Zechsal helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.
Zechsal ontzuurt: Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de pH in het lichaam.

Tijdens de massage praten we weinig, zodat je je lekker op je gevoel kunt concentreren. Maar: als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Is het niet helemaal optimaal op je afgestemd: geef het meteen aan. Jíj staat centraal. Dit is jóuw sessie.

Gebruik de kortingscode Elandor om bij bestelling van Zechsal magnesium producten 10% korting te krijgen.

https://www.zechsal.nl/zechsal.html