29mrt

Visualiseren: zo realiseer je je grootste dromen!

pijn in je nek, schouders en bovenrug? Ontdek de stilte in jezelf mat Elan D'or

Visualiseren is een krachtige techniek om je doelen te leren bereiken. Het is een mentale oefening om positief je doelen of dromen voor ogen te houden. Je traint jezelf om in gedachten het gewenste resultaat te zien.

Visualiseer je toekomst:

Sluit je ogen en richt de aandacht op je ademhaling zonder dat je daar bewust iets aan verandert.
Voel hoe je lichaam in- en uitademt, hoe de lucht je lichaam instroomt en hoe de lucht ook weer het lichaam verlaat, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.
Je lichaam zorgt helemaal voor zichzelf, jij neemt het alleen maar waar.Ga in je hoofd een moment vijf jaar van hier. Je bent vijf jaar ouder.  Vervolgens ga je naar dat moment van vijf jaar van hier, naar een plek waar je dan zou willen zijn:

En zie jezelf nu in deze situatie…
Waar ben je?
Wat zie je om je heen?
Ben je buiten of binnen?
Hoe ziet de omgeving eruit?
Wat ruik je?
Hoe voel je je?
Zij er anderen?
Wie zijn het?
Wat zijn ze aan het doen?
Hoe zie je er zelf uit?
Kijk naar je gezocht, naar je lichaamshouding.
Hoe beweeg je je?
Wat merk je aan jezelf dat anders is?
Hoe ga je met de mensen in je omgeving om?
Wat ben je aan het doen?
Hoe voel je je daarbij?
Hoe klinkt je stem?
Wat valt je verder op?
Wat voor verschillen merk je op in hoe je je gedraagt?
Hoe je met anderen omgaat?

Als je beeld duidelijk is, kijk je nog een laatste keer goed naar al die beelden. Vervolgens concentreer je je weer op je lichaam. Je voelt je hoofd, armen, buik, billen en benen. Als je je weer helemaal bewust bent van je lichaam, doe je ogen open. 

Het is belangrijk dat je je visualisatie opschrijft. Hierdoor orden en analyseer je je gedachten, een effect dat je niet bereikt door alleen te fantaseren.

Herhaal deze oefening voor de verschillende aspecten van je leven. Bijvoorbeeld: je gezondheid, je werk of opleiding, je vriendschappen, de liefde, je familie, je woonsituatie, het ouderschap, je vrije tijd, je zelfbeeld en je financiën.